Wat moet ik weten als ik via Tentoo ga werken?

11 September 2018

Als freelancer heb je het al druk genoeg met het zoeken naar opdrachten. Wachten op je salaris, boekhouden en het bijwerken van administratie zijn zaken waar je dan eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Met payrollen via Tentoo heb je deze zorgen niet. Twijfel je nog om de stap te maken? Dit moet je weten als je gaat werken via Tentoo.

Moet ik mij inschrijven bij KvK?

Nee. Bij Tentoo kun je meteen aan de slag zonder je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Start je als freelancer via ons dan is een KvK-inschrijving en btw-nummer niet meer nodig. Wij fungeren namelijk als jouw juridisch werkgever waardoor je bij ons op de loonlijst komt te staan. 

Wanneer krijg ik uitbetaald? 

Wij betalen jou binnen 7 dagen uit. Daarbij is het wel belangrijk om je werkbriefje goed in te vullen. Als je per ongeluk een fout maakt waardoor je opdrachtgever het werkbriefje niet kan goedkeuren, dan kunnen wij jou niet op tijd uitbetalen. Gelukkig is een foutje makkelijk te herstellen.

Hoeveel opdrachtgevers mag ik hebben?

Bij Tentoo mag je één of meerdere opdrachtgevers hebben.  

Hoe verwerk ik mijn uren? 

Wij beschikken over een digitale portal: my.tentoo.nl. Wanneer je via Tentoo gaat werken, ga je je registreren op my.tentoo.nl. Hier maak je een persoonlijk account aan. Per e-mail krijg je een bevestiging en wachtwoord toegestuurd om gebruik te maken van my.tentoo. Via de digitale portal vul je werkbriefjes in. Op een werkbriefje voor je in: Voor wie en hoelang je hebt gewerkt, prijsafspraak en onkosten.

Kan ik pensioen opbouwen?

Als je als freelancer of flexwerker via onze CF&F CAO wordt uitbetaald (wil je weten of dit ook voor jou van toepassing is? Neem contact met ons op) bouw je automatisch pensioen op. Dit doe je nadat je 26 weken via ons uitbetaald bent.

Wat gebeurt er als ik ziek ben?

Als je ziek bent, meld je dit op de eerste dag bij Tentoo en bij je opdrachtgever. Tentoo meldt dit vervolgens bij het UWV. Meld je niet op tijd dat je ziek bent, dan kan het UWV een straf-korting opleggen op je uitkering. De hoogte van je uitkering bij ziekte is 70 procent van je dagloon. De eerste twee dagen zijn wachtdagen. Je ontvangt dan geen inkomen. Het UWV gaat bij het berekenen van het dagloon meestal uit van het sociale verzekeringsloon (SV-loon) dat je verdiende in het jaar voordat je ziek werd.

Hoe schrijf ik mij in bij Tentoo?

Wil je meteen aan de slag als freelancer? Neem contact op via 020 – 238 69 36 of vul onderstaand formulier in. Onze freelance-experts helpen je ook graag met andere vraagstukken en een berekening op maat.

Ja, neem contact met mij op

Meest populaire blog posts