Wat zijn de voordelen van payroll?

11 September 2018

Kort gezegd: Payroll combineert de vrijheid van het zelfstandig ondernemen met het gemak van werken in loondienst. Je bepaalt zelf voor wie je werkt en tegen welk tarief, net als een echte zzp’er. Toch heb je als freelancer veel minder administratieve lasten en financiële risico's. Wij zetten enkele voordelen van payroll voor je op een rij.

Binnen 7 dagen je geld

Als je gaat payrollen, kom je bij Tentoo op de loonlijst. Wij worden jouw fictieve werkgever. Hierdoor heb jij geen omkijken meer naar facturatie en debiteurenbeheer. Jij geeft je gewerkte uren en tarief door aan ons in het digitale portaal. Wij verzenden vervolgens de factuur naar je opdrachtgever en handelen de rest af. Tentoo financiert voor. Hierdoor ontvang je altijd snel je geld (binnen zeven dagen), ongeacht of de factuur door je opdrachtgever is betaald. 

Sociaal verzekerd

Als freelancer bij Tentoo ben je automatisch verzekerd voor de Ziektewet (ZW), de Werkloosheidswet (WW) en de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). Heel handig als je even zonder opdrachten zit of een griepje hebt. Bovendien bouw je na 26 gewerkte weken pensioen op. Als freelancer op onze payroll heb je bovendien recht op een vergelijkbare uitbetaling als medewerkers die in vaste dienst zijn bij jouw opdrachtgever. Dit betekent dat jouw loon en vergoedingen, zoals toeslagen voor overwerk, loonstijgingen en onbelaste kostenvergoedingen (bijv. reiskosten), gelijk zijn aan het loon en de vergoedingen van een werknemer in vaste dienst met een gelijkwaardige functie.

Geen KvK-inschrijving nodig

Bij Tentoo kun je meteen aan de slag zonder je in te schrijven bij de KvK. Omdat je bij ons op de loonlijst komt te staan, worden wij fictief en juridisch gezien jouw werkgever. Hierdoor heb jij geen BTW-nummer of KvK-inschrijving nodig om opdrachten uit te voeren.

Volledig zelfstandig - voor één opdrachtgever werken

Bovendien kun je in tegenstelling tot zzp'ers wel lange tijd voor één opdrachtgever werken. Je kunt zelfs via payroll personeel 'aannemen'. Ideaal wanneer je (tijdelijk) teveel werk hebt.

Contact

Meer weten over de voordelen van payroll? Wij helpen jou graag zodat jij succesvol start als zelfstandig ondernemer. Bel ons gerust via 020 - 238 69 36 of vul het onderstaande formulier in.

Ja, neem contact met mij op

Meest populaire blog posts