Hoe schrijf ik een ondernemersplan?

11 September 2018

header-ondernemersplan-schrijven-hubspot

Je gaat het doen! Starten als zzp’er, gefeliciteerd! Je wilt natuurlijk meteen aan de slag en opzoek naar opdrachtgevers. Zorg eerst dat je alles op een rijtje hebt en breng concreet in kaart wat jij als zzp’er wilt gaan doen. Beschrijf dat in een ondernemersplan.

Wat is een ondernemersplan?

Een ondernemingsplan wordt ook wel bedrijfsplan of businessplan genoemd. In dit plan beschrijf je gedetailleerd jouw dienst of product en wat jouw plannen zijn als startend ondernemer.

Is een ondernemersplan verplicht?

Nee. Een ondernemersplan is niet verplicht, maar het is wel verstandig om er een op te stellen. Je maakt een ondernemingsplan voor jezelf en dwingt jezelf hierdoor om ideeën te concretiseren en scherp te formulieren. Het plan geeft je inzicht in je sterke en zwakke punten, waardoor je gerichter actie kan ondernemen. Daarnaast kan een ondernemersplan ook doorslaggevend zijn voor investeerders. Op basis van dit plan bepalen zij of ze in jouw idee willen investeren. Ook als je zonder financiële ondersteuning start, vergroot je met een concreet plan jouw kansen op een succesvolle start als zzp’er.

Wat staat er in het ondernemersplan? 

Een aantal onderwerpen zijn zeker handig om terug te laten komen in je ondernemersplan. In onze whitepaper 'Starten als zzp'er? Dit moet je weten!' krijg je uitgebreid uitleg. Een ondernemersplan bestaat uit de volgende punten: 

1. Samenvatting 
2. Beschrijf jouw product of dienst 
3. Marktonderzoek 
4. Tariefbepaling 
5. Marketingplan 
6. Financieel plan 

In 7 stappen een succesvol startende ondernemer

Wil je 7 stappen kunnen beginnen als freelancer?  Wij helpen je! Lees alles wat je moet weten in het whitepaper ‘Starten als zzp’er? Dit moet je weten!’. Of kies meteen voor onbekommerd ondernemen met Tentoo. Geen zorgen om administratie, verzekeringen, wantbetalers en een KvK-inschrijving.

Meteen starten als freelancer via Tentoo? Wij helpen jou graag zodat jij succesvol start als zelfstandig ondernemer. Bel ons gerust via 020 - 238 69 36 of vul het onderstaande formulier in.

 

 

Ja, neem contact met mij op

Meest populaire blog posts